пʼятницю, 4 серпня 2017 р.

Tyler's Lion, синє на світлому.

Коли вже я спромоглась сфотографувати вишивання, то й показати треба.
 Long Dog "Tyler's Lion".
Цей семплер я почала зо три тижні тому. До того в мене був "невишивальний сезон", я відкрила для себе світ печворку і квілтингу, радо і завзято занурилася в нові для мене великі виміри клаптикового шиття, і читала лише про "блоки", квілти, стібкування, "Любу Джейн" тощо. Випадково і якось ненароком завернула у пару блогів вишивальних, і отут побачила цей дизайн, мені сподобалось... Дивилась я і на варіянт "біллю по синьому полотну", але якось не чіпляє, а синім по світлому - це воно! Зачепило.
Дістала з "комори" запаси полотна вишивального -  льон є, але його мало... Себто, на отаку  картину мало. І згадала я, що у нашому містечку таке полотно продається аж у двох! рукодільних крамницях (що вже справді диво).  Прийшла я туди така радісна, і закомандувала собі 70х90 см льону. Але тітоньки-продавчині зі смутком у голосі відмовили моїм забаганкам -  проте запропонували  70х150 см. Вони мені пояснили, що цей льон пристойні люди беруть, аби шити одяг. А я така немодна надумала картину  :\  Днів із 10 я боролася з жадобою, бо мені ж півтора метри зараз не треба; та й таки купила. Залишок льону піде на якісь інші, майбутні вишивки :)   Нитки  - DMC та Кіровські (так вже сталося, що  використовую і аналог), а відтінок обрала на свій розсуд.
 Тканина порівняно тонка, хрестики  трошки сплюснені,  і у згорнутому стані воно займає значно менше місця, аніж займав би такий же шмат рушникового полотна чи канви, і спокійно влізає у мою рукодільну коробку. Обрізані краї я запрасувала смужками флізеліну, його можна без надмірних зусиль зірвати руцями, коли це треба, а до того він гарненько собі тримається і зберігає наш спокій :)
Приблизні розміри картини очікуються 51х66см. :----O
На п'яльцях її вишивати вже й незручно, а на гобеленову раму з планками 40 см вона не сподобиться втулитися, тож треба розширювати асортимент планок... ми працюємо над цим питанням..

2 коментарі:

  1. Ира, мне очень понравилось! Я поняла, что нитки и лен у тебя других производителей, не те, что у меня, но на самом деле это совсем не важно: мне очень нравится светло-серая основа, и цвет ниток тоже. Ты меня натолкнула на мысль, что отдельные элементы можно вышить ассизи, когда зашивается фон, а рисунок остается не вышитым. Лев как раз расположен меж двух линий, поэтому этот эпизод можно попробовать вышить именно так, например.

    ВідповістиВидалити
  2. Спасибо!! :) Наверное, придется взять перенабор, и поиграться с вариантами - с ассизи, со львом в виде контура, или аккуратно перерисовать мордашку лишь слегка, а еще вариант "синий контур, голубой лев" :->. Чувствую, без него не обойтись, ведь надо будет еще и надписи менять на свои..

    ВідповістиВидалити