середу, 12 червня 2019 р.

Бузкова вуличка


"Сиреневая улочка"
Дизайн за авторською схемою  Lilit.
Вишиваю  вже не перший рік, з великими перервами, і сподіваюсь, цього року завершу її.
У мене вже і місце є для цієї картини, а  після неї чекає своєї черги на вишиття  подарований набір Dimensions "Паризькі гортензії" у бежево-блакитних барвах.
Розбила схему на 20 умовних аркушів, і зараз вишито приблизно 11 з них.

Це вишивання було таким собі  випробуванням. Перед  багатоколіркою Golden Kite. Подобаються кілька штук, але знаєте, там такі масштаби і дві сотні кольорів...
В основному мої вишивані картини невеликі і розміром, і палітрою. Вуличка вдвічі менша за один із тих GK, тож за скільки її вишию? Примудрилася розтягти на кілька років; уявляю собі, скільки життів буду так шити одненьку багатоколірку. Ясне сонечко,  це зовсім не означає, що я тепер викреслю її з планів. :)

Канва 18 ct, дизайн 283 на 243 клітинки, муліне DMC.
Спершу вишивання йшло добре. Потім стало незручно з таким куснем тканини. Зап'ялювала у п'яльця, накручувала на раму, і так, і інак, канва дубова, натягується погано; зараз у мене щось середнє, отаке.

Плюс ніжки для рами.. Досить зручно. Майже як "ку-снапи" на підставці, як практикують інші, досвідчені вишивальниці. Один край полотна  накручений на планку рами. Нижній край - вільний.
Робота розвернута на 90 градусів, вишиванню це не заважає.
Це у мене головна мета на даний вишивальний рік. Найбородатіша, найповільніша "довгобудова".
Про інші головні мети, коли можна так висловитись - брокарівський рушник відклала до осені; вишиті сорочки, як і старовинні семплери, всі бажаються з області "те, чого нема", тобто є загальна картинка, та немає схем. ( гадаю, малюватиму їх власноруч...). Оформлятиму вже вишите у рами. Благородні наміри.


2 коментарі:

  1. Ирина, пусть планы обязательно исполнятся и "Улочка" украсит твой дом не позже, чем через год)) Я тоже боюсь браться за большие работы, т.к. даже из средних делаю десятилетние долгострои)) Но еще мечтаю, да)))Мы оптимисты)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Світлано, ой так хочеться великі картини, але щоб вони були на рік, не більше.. Максимум два роки - для якогось супершедевру.

      Видалити