четвер, 18 липня 2019 р.

Більше процесів і ножиць, а часу як і було

Була тут потреба у нових дорожних процесах, нескладних, і зручних у перевезенні.
Давно (не один місяць) я возила у сумці всі матеріали для "Reine Lucia", про всяк випадок. В середині червня розмітила льон, і почала. Це - моя давнішня і виважена часом хочуха.

Буде такий французький букетик:
І це ще не все.
Навздогін йому, наприкінці місяця стартував  невеличкий, і такий же давно бажаний "Double dutch". Тобто, він не зовсім невеличкий.. Просто після семплера з левом все мені видається невеличким. З вибором основи були труднощі. Було б чудово взяти тут  молочний льон, але у коморах такого нема.

Шию на випраній тканині Онікс (~17 ct), легенько викупаній у чаї, щоб  притлумити снігову білість і надати  теплого відтінку. 
 З трьох рекомендованих  кольорів один  викликав підозру. Опівнічно-синій, темний. Занадто темний. На роботах інших вишивальниць він ледь відрізняється від темно-червоного сусіди. :( Я перемінила його на світліший, синій шовк Madeira silk, і блакитне бавовняне муліне.
Насправді я  пробувала перевести всі рекомендовані нитки у Madeira silk, та палітра цього шовку невелика, і ви просто не зможете підібрати порібний відтінок у більшості випадків. Тому довелось кинути цю ідею. Здебільшого я тут використовую звичайне  бавовняне муліне.
Буде таке:
Sampler cove "Double dutch"
Відчуття:
На випраному полотні  важче вишивається... малуваті дірочки.
Після вишивання на льоні, бавовна видається товстуватою, більше пушиться, займає більше об'єму.
П'ялець на все не вистачає. Умовляю себе, що двох середнього діаметру і одних маленького має бути досить на всі поточні процеси. А чомусь не досить.

А це прийшов мій день-народженський подаруночок. Коли ще купувати непрактичні речі, як не на свято? Ножиці намба 3 у колекцію - "золота вежа". Зовнішнім виглядом я незадоволена. Бачте, на картинках у інтернеті  "Ейфелева вежа" мене не зацікавила. Якось я побачила їх у нашій місцевій крамниці наживо, і враження було зовсім інше. Я взяла їх в руки, покрутила, роздивилась, мені так сподобалось! Ножиці були брунатного кольору. Я замовила у інтернет-крамниці, тільки золотаві, і не вгадала.. Вони добре ріжуть, важкенькі, лишень колір не зовсім мій.
На аліекспресі нещодавно засвітилася новинка схожого типу: великі, закруглений кінчик, малюнок пташиними крилами. Симпатичні, стильні, (але не зовсім моє).
Ножиці номер 4 у колекцію - "з нарцисами". Файні, гострі, у дусі середньовіччя. Не думаючи, називала іх "мальвові", "барвінкові", але насправді то все п'ятипелюсткові квіти. Нарциси - саме шестипелюсткові, що підходить малюнку на ножицях. Ці ножиці туго розкривалися. Я крапнула машинного масла у область цвяшка, і  стало  краще.  Позаторік дуже хотілось купити цю модель, я ніяк не могла вибрати колір, та й купила тоді зовсім  інші :)
Таких ножиць, які хочеться у колекцію, набереться не більше 10 штук. Небагато, правда ж.

4 коментарі:

  1. Чудесные процессы! Легких крестиков и больше времени на хобби!
    Ножнички красивые) Думаешь, на 10 остановишься?Ну-ну)))Если уже сейчас называешь это коллекцией)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Светлана, нуу, це малеееенька колекція :)
      Основні маст хеви давно вибрані, і купуються навіть не щороку, можна з великими правдивими очима і з твердістю у голосі промовити - цифра 10 близька до реальної.
      (принаймні допоки ми не опинимось на доброму антикварному базарі, то зовсім інший вимір простору і заплановані цифри там прозорі і безтілесні як далекий сон)

      Видалити
  2. Всегда восхищалась терпением вышивальщиц! Присоединяюсь к пожеланиям выше!!!Работы отличные, и все-таки, сколько же терпения нужно на подобные проекты??!!!Вы - молодчинка!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Татьяна, спасибо! Вышивка четко по схеме - это чем-то похоже на медитацию, автоматически считаешь клеточки, думаешь о чем-то своем.

      Видалити