вівторок, 8 січня 2019 р.

Прикраси для ялинки

У новорічні свята вишивались дрібнички для ялинки, а поки вони зшиваються (а це може бути надовго, як показує практика - я можу не один рік вибирати стрічку чи ґудзик), показую те, що зробилось ще у до-блогові часи.



Найперша рукавичка, зшита м'якою "подушечкою". Тоді я ще не думала думку " зробити так, щоб можна було сховати туди цукерку" :) Нитки підбирала на свій розсуд (це така хвороба вишивальниць-початківців). 
Рукавички  від Cricket Collection вже зроблені "кишенькою" і туди можна сховати цукерку:

The Cricket Collection  "Mustache-y Snowman", "Mitten cakes"

Якщо у сніговику "мосьє Пуаро" я майже не відходила від рекомендацій, то у рукавиці з кексом трохи пофантазувала. Чому там літери шиються таким кольором, що і не прочитаєш їх?.. Хай будуть блакитні. Половина. І щойно куплений червонястий мультиколор треба cпробувати. Бісер "причепився" і туди і сюди, і тепер без нього  не обходиться жодна рукавичка. Мотузочки  з муліне, виявляється, зовсім не складно робити, зате вони точнісінько такого кольору, як треба. Звідтоді вже не купляю мотузочки у крамницях.


Різдвяна шкарпетка - з французького журналу DFEA №52, вишита на льоні, звареному у чаях та кавах, від чого каунт клітинки став ще дрібнішим, і розтяглося це вишивання на три  доби..  У шкарпеточку теж можна сховати цукерку, задня сторона - тканина у біло-червону клітинку. Ця тканина у мене досить популярна :) Кицюня допомагала у фотосесіях, а згодом приїхала у гості подруга і радо забрала цю шкарпетку собі під мої зітхання "ну добре, дарую, я собі ще таку саму можу вишити".


М'який пряничний чоловічок з того ж вареного льону.
Ззаду на спині  у нього такий собі  потаємний шов, через який я його вивертала. По периметру я нашила петлевий шов товстішою білою ниткою, зрідка роблю так, коли бічний шов не подобається, а також це трохи згладжує контури. Чоловічка дуже приємно мацати долонями, такий м'якенький та пухкенький, просто пиріжок :)

Полунички з журналу "Лена Креатив" 4/2014. Маленькі, обидві вільно поміщаються на долоні. Одна - стигла, друга - аж перезріла :)


Подушечка за дизайном Prairie Schooler. За схемою, борода у Санта Клауса має бути вдвічі коротша, але то виглядало якось несерйозно, і  я трошки подовжила ту бороду.

А це Cricket Collection (але не рукавичка! ):


Вишито на двонитці, а потім тло навколо корови заповнила жовтим муліне у одне складення нитки.  Буклет з цими "грушками" присвячений англійській народній пісеньці "12 days of Christmas". Я і уявлення не мала про таку пісеньку. Це знову той випадок, коли вишивання підбурює до читання.
Ця грушка уособлює восьмий день Різдва з пісеньки. Саме тому тут вишиті вісімки.  Обожнюю її, за теплий яєчний колір, за кумедну пташку і  добру теличку. Все мені тут подобається.

 рукавичка "Eight milking-maids" ( The Cricket Collection #251 )

Це був мій перший пінкіп. Здається, добре вийшло. 

Блакитна хатка хардангером - напівпінкіп. Вона затяглась на кілька років. Було трохи лячно різати тканину і плести віконні рами голкою. Теж хвороба багатьох вишивальниць. Ми забуваємо, що не святі горшки ліплять.


Одне вікно зробила більш звичної форми.  Хатка наклеєна на синій фетр, потім - на "пінкіпівську" задню стінку, тому іграшка тримає форму.

Ще одна хатка, з кодовою назвою "шоколадний пряник з журавлиною", вишито  за схемою моєї співвітчизниці Н.Короткої



Брунатна канва була вибрана  непередбачено. Спершу шукалась канва кольору вафельок.  Руки перебирали запаси, взяли шматочок кольору шоколаду, і не захотіли відпускати. Так само несподівано до хатки підійшов бісер рожево-цегляних відтінків.  Зшито подушечкою. По периметру хатки - різновид тамбурного шва "ялинкою".


На черзі ще штук чотири прикрас, які треба довести до великого розуму.
Вітаю усіх нас з Новим Роком та Різдвом Христовим! 🎄🎄🎄

6 коментарів:

  1. Милі прикраси з милими дописами!
    Святковий настрій.
    З Різдвом Христовим тебе, Іринко! Щастя і радості, любові і достатку, здоров"я і натхнення в новому році!!!!!
    Пиши більше.
    Завжди чекаю з нетерпінням нових сторінок.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наталко, вітаю тебе з Новорічними святами, Христос народився! Дякую тобі! Хай у нас усіх кожен рік буде щокращий! Більше рукавичок, більше новорічних картин, більше сердечок і янголів, червоних бантів, а також, що не менш важливо, побільше олів'є та вареників :)

      Видалити
  2. Очень красивые игрушечки!!! И варежки в самое сердце!

    ВідповістиВидалити
  3. Скільки ж тут краси! Все таке миле та гарне! 🌼🌼🌼

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олено, дякую! От передивилася і згадала, що пару іграшок хотіла вишити вдруге вже у іншому кольорі. Треба не забути до наступної зими..

      Видалити