понеділок, 18 травня 2020 р.

Весняне і вишивальне

Усім добридень! Весна вибиває зі звичної колії, і я десь пропадаю поза інтернетом,  мало вишиваю. Навіть якщо день у день сидіти вдома. Цієї весни ми всі обсиділися вдома.
1го травня почався СП по Діменшенсу у одній з вишивальних спільнот. Я дістала свій єдиний набір, подарований мені  вишивальницею з Казахстану. Я зараз розповім, як то було, бо нечасто таке трапляється зі мною. То було 2014 року, то був дуже важкий рік, а на форумі проводились так звані вишивальні "перегони", і панни форумчанки робили ставки, наче на  гандикапі - треба було вгадати трійку лідерів перегонів, у хронологічному порядку, а призом тому, хто вгадає, був набір Діменшенс. Так сталось, що я  вгадала усіх трьох, лише порядок ледь не сходився, і керівник перегонів (_Мыха_) вирішила все ж присудити приз. Укрпошта вручила мені пакунок мало не в День народження, і таким чином, мені дісталися Паризькі гортензії від Дім. Це був щедрий дарунок!
У планах було  почати гортензії після завершення Бузкової вулички. Та вуличка шиється уривками, без поспіху. Лишилось близько 5 аркушів. Але я не могла оминути СП.

Розпатрала набір, помилувалася друкованою схемою, вразилась космам ниток. Все тут нове для мене. Нарізаними нитками з органайзеру ніколи не шила, здається, що маю  відділити від бурхливого водоспаду одну окрему цівку (ниточку). Канва 14ct екрю . На такій я вишивала найперший семплер. Зовсім новітні відчуття, і давно забуті. "Надкусила" набір.

Бузкова вуличка повзе до останнього кута. Тут у нас суцільна гущавина дерев, кольоровий вінегрет.

Під час карантину поволеньки закінчилися кілька муліне. Купити у звичайній крамниці неможливо - всі зачинені, як розумієте. Врешті-решт зробилося замовлення у інтернет-крамниці, у сусідній області,  а до гурту я вхопила п'яльця Нурге. Укрпошта порадувала: моя посилка доїхала за дві доби! Хочу зазначити, що у мене вистачає п'ялець, їх аж три; пам'ятаю, що купувала їх за 3, 10, 7 гривень. На додачу, є гобеленова рама з ніжками, виробництва кревних родічів. Останніми роками у ютубі стільки схвальних відгуків про пружинні Нурге, про їхнє неземне натяжіння, про зап'ялювання без маленьких незручних гвинтиків. Я вирішила взяти, шоб було. Мені теж треба неземне натяжіння. Серед мого п'яльцевого сімейства Нурге просто як закордонна суперстар, у її ціні найбільше цифр, і у неї довершена фігура :)

Весна!












4 коментарі:

  1. Нежный и красивый набор с гортензиями, буду с интересом следить за процессом. Красивые фото с радугой и цветами.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо! Шью медленно, но это мой первый Дим, интересно!

      Видалити
  2. Набір з гортензією гарний! До такого органайзер швидко звикаєш))
    у мене в фаворитах зараз q-snap.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Купа ниток здається величезною. Звикаю :)
      Почитала відгуки, і деякі люди кажуть, у ку-снапах буває погано з натяжінням. Тому взяла п'яльця. Я звикла на них шити. Просто треба було супер-натяг, а у Нурге з цим зовсім нема проблем..

      Видалити