суботу, 20 червня 2020 р.

Майже Барбі та не зовсім


Усім доброго дня! Сьогодні зовсім не про вишивання, а про інше захоплення. Пару років тому я вирішила, що перш ніж робити собі вишивану сорочку, треба потренуватися на ляльці. Робити сорочку на себе трохи боязко. А так, буде маленька практика у міні-форматі. Потім лялька у вишиванці прикрашатиме кімнату. Ця думка бовталась у голові, і якось на торжищі я надибала ляльку, схожу на Барбі, нюд (себто гола), але у босоніжках. Вона була чистенька, і я її купила. За 15 гривень. Не тямлячи у ляльках, подумала, що це мабуть і є Барбі. А чи насправді вона? Порпалася в інтернеті, у Барбі-каталогах, а такого личка не знайшла...  Довгенько шукала... За тавром на потилиці дізналась - вона точно не барбі, але хто? Панночка лежала голяка у столику, чекала на одежину.
Аж ось торік іду собі вулицею повз іграшкову крамницю, і бачу у вітрині знайоме личко! Ляльковий набір, на коробці написано: "Defa Lucy". То була мить осяйного прозріння! Я була така рада, що нарешті знаю її походження!
Навіть усвідомлення того, що вона не Барбі, не затьмарило радості відкриття.
Гадаю, моя з цього набору:


Важко сказати впевнено, але зачіска і босоніжки були такі самісінькі. Тіло тверде, пластикове, кінцівки не гнуться і не розводяться в сторони, тобто лялька дуже"дубовенька". Деякі китайські вироби, і Дефа Люсі теж, страждають на жахливі ноги-палички, але у моєї ноги як у нормальної, стрункої людини.

Отже, панні зробили кучерики, і нарекли Кенді (героїня аніме "Кенді-Кенді"). Щоправда, у моєї Кенді не зелені очі, як в аніме, але ім'я  пристало. Прошивка волосся слабенька і не дозволяє зробити два "хвостики" :(  Повне ймення панночки - Кандіда. 



Сукню шила за викрійками з інтернету, з колишньої блузи.
Знаю, це не вишиванка... Вишиванка у планах...на іншу ляльку. Бачте, бродіння по лялько-форумам далося взнаки, останніми місяцями  лялько-юрба зросла, і на сьогодення я маю 8 осіб і ще одну голову :) Серед них є справжні Барбі. Юрба не одягнена для виходу на люди, і про них буде згодом...
Піду повишиваю.

4 коментарі:

  1. Таки ляльки! Я вгадала ))). Це дійсно цікаво і може принести прибуток. Моя знайома купує ляльки в секонді (вона вже відрізняє фірмові), чистить (купила на Алі спец. гумку, яка їх чистить), одягає і продає за хороші гроші.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наталко, я теж про таке думала, але я ще не так наїлася ляльками, щоб їх продавати :) А взагалі-то правда, приведи ляльку до пристойного вигляду, і зможеш більше виручити, це ж така логічна істина, але багатьом продавцям це чомусь не спадає на думку. А мені як покупцеві це навіть на руку :))

      Видалити
  2. Доречі- дуже гарна сукня в ляльки! Як і всі твої роботи. Ти-молодець)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Довго її мудохала, не звикла шити одяг. Ще й такий маленький.

      Видалити