пʼятницю, 12 лютого 2021 р.

Новий процес

У січні почався новий проект, про який я згадувала в своїх новорічних планах. Це семплер від Modern Folk Embroidery. Семплери цього бренду часто монохромні і графічні, і цим нагадують мені Long Dog Samplers. Я почала один такий за компанію і ще тому, що він симпатичний - тут і побудова кахельками, і широкий візерунок ромбом, і зоряне небо над хаткою (це я полюбляю).

Щомісяця, першого числа видають 1/12 частину схеми, і таким чином, покроково, семплер вишиємо за рік. 

Я взяла ті матеріали, що вже є у наявності - а це двонитка, яку я частенько беру для примітивів (і яка є завжди!), муліне Madeira, DMC, ПНК Кірова. Душа забажала теплого зеленого кольору. Навіть болотяного. Палітра специфічна. Кольори не чисті, відлунюють у жовтий чи брунатний. Мені подобається. Сам же Якоб де Грааф, обличчя даного бренду, пропонує свій семплер у червоній або синьо-блакитній палітрі. Червоний - не моє. І я наїлась синіми кольорами у своїх попередніх семплерах.

Ось так виглядає перший етап у порівнянні:

Краї полотна запрасувала смужками м'якого флізеліну, щоб не поторочились. (Двонитка обов'язково поторочиться з першого ж дня, і буде це робити надалі - доки вам не урветься терпець). Так, семплер буде великий!

Інколи, крім болотяних, вводжу додаткові кольори. Одного дня здається, що вони добре пасують, іншого дня вже не подобаються. Поки що я не буду нічого пороти. Невідомо, як це сприйматиметься, коли весь семплер буде вишитий цілковито. Якщо по закінченні тут що-небудь мулятиме око - тоді перешию невдалу ділянку, але не раніш. 

На сьогодні готові січневий і лютневий етапи. Два з дванадцяти. 

Називається цей семплер "The Fruits of Plenty". 

Похвалюсь і моїми новими ножицями "півник", вони таки прийшли до мене незбагненними шляхами. Або ж їх відіслали через місяць після мого замовлення.

Невеличкі, гарно ріжуть, лезо здається тонким ( але "лелека" від Madeira все ж тонші). Подобаються, і хочеться зробити до них маячок.

6 коментарів:

  1. Очень красиво получается! Когда-нибудь я тоже вышью его, надеюсь.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо! У Якоба де Граафа в последнее время каждый год получаются САЛы, а этом году он самый красивый (на мой взгляд).

      Видалити
  2. Кольори заворожують. Гарний дизайн. Я ніколи не шила на двонитці. Може колись спробую.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Еге ж, він зараз у тренді, бачила дуже багато кольорових варіантів.
      Не те щоб двонитка була ідеалом (дубова канва Діменшенс теж не абсолютний мед), та в принципі - чом би й ні!

      Видалити