понеділок, 31 січня 2022 р.

Січень місяць 2022

Усіх вітаю з Новим роком, Різдвом, і Старим Новим роком (або Днем Святого Василя)!!!

Основні вишивальні події за січень:

Зустрічали Новий рік дуже скромно, зате у компанії ялинки. Замість діда Мороза була рум'яна снігуронька:

Ну я не я, якби все ж не купила одну з Різдвяних мрій дитинства собі на Новий рік. Це одна з тих красунь, на яку я дивилась у буклетах і думала "у мене ніколи такої не буде!..".

Сніг є. Він тане, сипе знову, мерзне, крижаніє, але він є! Я дуже тішуся, коли біле небо сипе білим снігом! "Летять мухи у білих піжамках", як каже одна влогерша :)

Поповнення ножиць: ще одні з Алі :) 

Я вже замовляла їх з півроку тому, та тоді нічого не вийшло - мабуть продавець наплутав спросоння, і поклав у посилку... маску для сну. У результаті суперечки кошти було повернено назад мені, я знову замовила ножиці. Друга спроба успішна! Ці ножиці найменші у довжину  серед усіх моїх інших ножиць. Золочіння на ручках жовтіше, ніж звичайно. Інші мої золотаві ножиці - світлішого, більш природного кольору, а ці, якщо можна так висловитись, яскраво-золоті.. На ручках, якщо вірити опису, зображені дракон і фенікс. Леза не для тонкої роботи, лише для відрізання нитки у процесі вишивання.  Якість на 4+. Загалом, я вдоволена!

У другій половині січня почався рух у групі примітивів, і я записалась на сал 2022 року (містичний, тобто ми не знаємо, як він виглядатиме!). З тогорічних двох САЛів я зробила такий важливий висновок, що два річних САЛи - то занадто для мене одної, і на 2022 рік я розглядала тільки одного кандидата від групи примітивів. Цей кандидат, як нас сповістили, знову великий, (і це не дуже добре...), а ще він італійський (а цей момент мені подобається), я вирішила - "шитиму".


Нитки підбором, може щось поміняю... щодо тканини я геть невпевнена, бажається мені полотно 40 ct, щоб вишивати малесенькі хрестики у 1 складення - як роблять всі круті вишивальниці старовинних семплерів. 

( До слова, на САЛ 2022 від Modern Folk Embroidery я теж дивилась, і він теж гарненький, і теж містичний. На відміну від семплера з ВК, до цього можна приєднатися у будь-яку мить, і поки що я побуду глядачем.  )

Зосереджуюсь на великих торішніх недошивах:

Третій кутик у САЛі Якоба пройдений!
Це "початок кінця" роботи! 
Фініш вже майорить десь тамечки, на обрії! Нумо пришпорьмо коней і ушкваримо, лишилось буквально кілька днів роботи!

4 коментарі:

  1. Яка гарна лялька! Вітаю, Іринко, з початком нового семплеру. Заздрю, як завжди. Як завжди- вболіватиму))) Кольори такі чудові. Можливо це будуть вази з квітами...

    ВідповістиВидалити
  2. Іра, ти де? Допомога потрібна? Я в Рівному. Може побачиш цей коментар

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Привіт, Наталко! Дякую тобі! Я була у Харкові, але довго не витримала, зараз у іншому місті. Віримо у наших захисників і сподіваємось на краще!

      Видалити
  3. Слава Богу, ти відповіла. Якщо треба- звертайся. У мене є цегляна дача без зручностей. Умови так собі, але жити можна безкоштовно скільки треба. Пічка, колодязь, є дрова і вугілля.

    ВідповістиВидалити