вівторок, 24 квітня 2018 р.

Весняні зірки


Усю зірку треба шити по паперу... Це перша думка, яка приходить у голову на "розглядинах" блоку. Друга думка була така : ой скільки кутиків сходяться у центрі, треба розкривати там "замочок". І не тільки в центрі. Всього - п'ять густих перехресть,  п'ять замочків.
Це блок №5 "Північна зірка".
Автор майстер-класу поділила блок на 8 частин, кожна з яких шиється по паперу. Я намалювала  викрійки, а на останній у мене остаточно сформувалась третя думка, оця: "зшивати докупи 8 частин складніше, ніж зшивати 4 частини".  Я замислилась, і зрештою поділила всю зірку  на 4 частини, по діагоналям. Звісно, довелось  намалювати 4 нові величенькі викрійки, і обмізкувати, у якому  порядку пришивати елементи на папір, так,  щоб всі припуски дивились куди треба.
Після всіх цих інженерних креслень поїхала вже звична справа пошиття по паперу.


Я використовую звичайнісінький папір, який є під рукою.
Останній  шов блоку я шила вже трохи втомлена, і постійно партачила з перехрестями, розпорювала- перешивала... Бувають такі люди - коли бачать кінець завдання, коли до фінішу залишилось зовсім трішки (або так здається), то ці люди, хоч би які втомлені не були, а хочуть  хоч поповзом, та долізти до фінішу без перерви на відпочинок. Їм цей близький фініш перед самісіньким носом не дає спокою. Ну і таки після двадцяти помилок  їм це вдається, і тоді вони падають на канапу у позі морської зірки і лежать усміхнені, і дуже собою задоволені.


Щоб у центрі зірки розкрився замочок, довелось 4 припуски різко  розвернути у інший бік. Але це вже такі дрібниці  :)


BOM "Лазурное чудо", блок №5 "Северная звезда"

Власне кажучи, ця зірочка фотографувалась на величезних снігових кучугурах у "тридцятих числах лютого". 

Блок № 6 "Блакитна мрія" : коли добирала тканини, була думка зробити центр візерунчатим. А потім ця думка якось загубилася серед натовпу інших думок, і згадалась вже тоді, коли було все завершено, а центр блакитно-скромний :

BOM "Лазурное чудо", блок №6 "Голубая мечта"
Може так і залишу. 
Зроблений цей блок у "сорокових числах лютого" :}

Блок №7 "Зірка", а моя робоча назва - "Вранішня зоря", теж шиється по паперу, та коли для "Північної зірки" давався ескіз з позначеннями дюймів, то для цього блоку ситуація діаметрально протилежна - автор надала малюнок для друку на принтері без будь-яких цифр, а щоб намалювати просто олівцем та лінійкою, треба якось вирахувати всі потрібні цифри для такого креслення. Зазвичай можна дізнатися їх, просто прикладаючи лінійку до зображення на моніторі, але тут такий простий  спосіб не допоможе. Допоміг мені редактор зображень, з тих, що встановлені на усіх комп'ютерах. Роздобула необхідні дані, і гарненько намалювала ескіз з нуля на аркуші паперу.

BOM "Лазурное чудо", блок №7 "Звезда"




Пошита цього місяця, коли зацвітають абрикоси та черешні.

5 коментарів:

  1. Нарешті я зареєструвалась))) А то все тільки читаю.
    Як спави, Іринко? Як ковдра?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О, привіт, Наталко ! :) Справи нормально, недоробків багато, навалилися всі на мене раптово, дві ковдри і вишивання, домашні і городні справи не влізають у добу ніяк, хоч я і намагаюсь все потроху робити. Та ще й у мене вже стільки коробок з процесами, що я буває не знаю, у якій саме лежать мої ножиці, і шукаю їх (мабуть, це знак, що ножиць у мене мало і треба ще :))) По оцій синій ковдрі дуже запізнююсь. На три зірки точно. А ковдра Циганка теж робиться, зшиваю нарешті докупи чергову секцію і дуже радію з того. Так довго я її робила, аж сором. Сьогодні, наприклад, зробила один довгий шов - і задоволена, бо є прогрес... Форум читаю, і заздрю. Бачу твої звіти по ГК , ти молодець, витримуєш темп! Намагатимусь писати туди частіше, бо дуже не хочеться випадати з темки, вишивання вабить до себе.

      Видалити
    2. та да... витримую...
      Сім місяців з останнього листа пройшло. Великодні рушники шила. Тепер занесли розкроїть вишиванки - буду ними займатись)))

      Видалити