неділю, 24 лютого 2019 р.

Рукавичка з котиком

The Cricket collection "Snowflake Kitten mitten"
У січні вишивалися  дві рукавиці,  і матеріали збирала ще на одну, і ще одну планувала.
Висновок: одна готова. Червону з віночком не знаю, коли дометикую.
Білий котик - це забаганка ще з минулого року, але чомусь тоді  не склалося з рукавичками взагалі ніяк.


Вишито на канві ~14ct, нитки майже за ключем. Замість бекстічу на шарфику зробила тороки,  ідею таких торочок підхопила у Бубик .
Не знаю, як цей шов називається у нас, я знайшла його як Ghiordes knot ( або Turkey Rug Knot). У моїх вишивальних книжках  його нема. Хотілося б почути, як його обзивають по-науковому, бо в мене приклеїлась назва "торочковий шов".

Сніжинку у одну ниточку бекстічу було важкувато розгледіти.
Навіть знаючи, що вона там є.
Дошила її другою ниткою, і тепер її видно без лупи.
Збірка - біскорнюшним швом, всередині підкладка з флісу. І трошки перлинного бісеру на манжету.
Це - сьома рукавичка у колекції.

За шибкою зима, а я цього місяця вперше побачила цвітіння  гіацинта. Щоправда, лише початок, повне цвітіння я прогавила у іншому місті. Замість мене квітку нюхали киці.

Настрій повертає на весну, на рушники і вишиту сорочку, на писанки, сопілки, велосипеди. Попереду - майже місяць відлиг, морозів і гололедиць. Січневі гори снігу досі не розтанули, лиш стали нижче і щільніше. Ми набираємося терпіння, милуємось на сніжинки з ватяних хмар, загортаємось у барвисті шапочки та шарфи, і колекціонуємо пакетики з насінням квітів, для саду. Щоб було.  : >

6 коментарів:

  1. Какая чудесная бахрома! Я и не подумала, что можно так сделать!
    Ирина, у тебя нет кнопки" подписаться" на блог, это так задумано? Или упущение?
    Коллекция уже суперская) Варежки без кармашка? Насчет моих без веревочки....мне лениво плести шнуры, я веревочки потом без проблем продену с помощью иголки)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Светлана, спасибо!
      Вариант с такой бахромой был одним из первых (а может и первый) который увидела, сразу одобрила для себя, и поэтому даже не задумывалась о других вариантах.. (а то может быть нашила бы бисера, который у меня почти в каждой рукавице почему-то).
      Про кнопку подписаться я не подумала :)))
      А варежки с кармашками, можно спрятать кафетку внутрь, чтобы она "не муляла очі" кому не надо :>

      Видалити
  2. Чудова рукавичка з котиком в ефектному шарфику! Вся колекція рукавичок добра! ... я свою все ніяк не зберу, поки лежать у вигляді заготовок - 8 штучок. Потрібно хоч пелікана зшити, не за горами літо :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. 8 штук- це серйозно! У мене був гріх у 4 штуки, і це так обтяжувало совість, аж не могла вишивати наступну. Поставила собі завдання маленькими кроками: сьогодні підготувати задні сторони, завтра прошити по периметру, тощо, отак поступово допомогло. Правда, у мене зараз 1 штука у недоробках, мабуть лежатиме до зимового натхненя, бо вона різдвяна.

      Видалити