пʼятницю, 1 лютого 2019 р.

Рукавичка "Niece by marriage"



Ця біленька рукавичка здається звичайною, та в ній є біле тло, світло-золотавий металік, французькі вузлики ("фрузлики").
Фрузлики  не вміли вишиватися. Я не захотіла замінювати їх на бісер, і вчилась їх крутити. Берете в руки чорновик і шиєте, сотні півтори.  З власного досвіду: у мене не вийшло навчитися по малюнкам, і я не могла зрозуміти чому. На ютубі є відео по крученню фрузликів, і по ньому стало зрозуміло, що саме робиться не так. На відео добре видно всі тонкощі вишивання. Коли можна не боятися за результат, коли вузлики виходять однакові і схожі самі на себе - можна крутити аж 8 фрузликів на самій рукавиці.


Як людина, що не володіє англійською на вищому рівні, я не знала, що означає "Niece by marriage". Онлайн-перекладач видав на ці слова якусь нісенітницю, а назва буклету нічогісінько не говорила. На одному сайті було люб'язно сказано, що ця серія рукавичок присвячена "Різдвяній пісні в прозі" Чарльза Діккенса. Я її знайшла і прочитала.

Головний герой - жорстокий і скупий Ебенезер Скрудж, який навіть не святкує Різдво. До нього з'являється привид його померлого товариша, потім Скрудж стрічається з Духом Минулого, Духом Теперішнього та Духом Майбутнього Різдва. Після всіх подорожей він стає зовсім іншою людиною. Так от, здається, назва рукавички означає "племінниця по чоловіку" (себто дружина племінника).

У західному світі цю "пісню" мабуть всі знають з дитинства, у нас ні...



 Спочатку  здавалось, що всередині овалу зображена свічка; коли вишила, стало схоже на білу квітку.
Мотузочок робила дві на вибір - білу і абрикосову. З білою, впевнена,  було б витонченіше. Абрикосова мотузочка додала теплоти. Гудзик обплела нитками , це був такий собі експромт.
На диво, обійшлося без бісеру :)
Всередину можна покласти цукерочку, внутрішня кишенька з флісу. Рукавичка зшита без вивертань, біскорнюшним швом. Вивертати дубову канву, та ще з французькими вузликами - це понад мої моральні сили.
Хотілося б сказати, як довго вишита заготовка лежала у коробці, але мені стане соромно, тому не буду. :]

Дописано за дві доби опісля того:
Все ж змінила мотузочку на білу. Заодно демонструю новий маячок для брунатних ножиць. Одна з вишивальниць у "вконтакте" показала свою колекцію ножиць з намистинними маячками. Давно хотілося подібне, дістала запаси які є, і вуаля, блискуче і синеньке!

The Cricket Collection mitten "Niece by marriage"
P.S. Шановні людоньки, оскільки кажуть, що профілі гугл плюс (а саме, безкоштовні) у квітні цього року будуть видалятися, то я швиденько перейшла на профіль блогер. Якщо ви маєте акаунт на гугл плюс, весною його не стане, майте це на увазі.

9 коментарів:

  1. Як завжди - чарівно!
    В кінці написано щось страшне. Нічого не зрозуміла. Запитаю внука))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Наталочко! Ще дві рукавиці лежать свіжі і незібрані :))
      Я не знаю всіх подробиць, треба почитати.. Поки що знаю точно лиш те, що того акаунта не стане.

      Видалити
  2. Яка чудова, дивовижна рукавичка!🌹🌹🌹 Дуже гарно і історія цікава. А про гугл + я не зовсім зрозуміла. Маю аккаунт в ньому, але він мені не дуже важливий. Головне, щоб блог не пропав. Не знаю, вони якось пов'язані? Я ж захожу через один аккаунт в blogspot, Gmail, Google, YouTube, ще є Google scholar по роботі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Олено! Сьогодні знову перечитала Різдвяну пісню, і ще думаю фільм подивитися, і мультик заодно теж :)
      Я теж не зовсім у курсі справ, зайшла у налаштування чи куди (вже не скажу точно) та й бачу вгорі напис, що мій акаунт скоро буде видалено. Сполохалась. Почитала у інтернеті, що все, що висить на некомерційному гугл плюсі, буде знищено. Якщо і не буде знищено сам блог ( а це ще те питання), то як потім на нього заходити? Ліквідація не стосується "просто гугла", але з "гугл плюса" треба відходити.

      Видалити
    2. Я вже перейшла на аккаунт Blogger в налаштуваннях, а була на google +, якби добрі люди мені не пояснили, то втратила би блог 😀. Тепер має все добре бути.

      Видалити
  3. Гарненька рукавичка!
    Дуже акуратна і вишукана прикраса для ялинки ♥

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Василинко!
      У ній зелені візерунки і це може збити з пантелику, рукавиця схожа на весняну, еге ж? На самому початку я думала, що тут зображено якийсь будуар принцеси.

      Видалити
  4. Мне этот сюжет напоминает наши святочные гадания у зеркала)) Свеча у зеркала и все тут)

    ВідповістиВидалити
  5. Ірина, чудова рукавичка, гарні фото! І дуже сподобалась ідея з оформленням гудзика, візьму собі на замітку :)

    ВідповістиВидалити