вівторок, 14 листопада 2017 р.

Рукавички "Nordic reindeer" та "Arctic rose"


Ура, доробилась пара рукавичок! Новорічні прикраси на  ялинку, дизайн The Cricket Collection.
Вишиті,  спокійно і без нарікань, аж 4 штуки  лежали у коробці майже 2 роки. Лише моя совість нагадувала мені, що перш ніж вишивати ще рукавичок, треба довести до ладу те, що вже є. Нарешті совість і вишивальний форум зрушили справу з мертвого місця, і  руки дійшли до цих двох. У них така ніжна, спокійна палітра, я просто морально відпочивала, коли вишивала .


Коли зшила, завагалась -  чи треба там малесенькі перламутрові гудзики? За дизайнерським задумом, вони мають бути на обох рукавицях.
 От бісеру я нашила вже від себе :}


Прикладала-прикладала всілякі гудзики, здалось, що пара, хоч і неперламутрових,  гарно личитимуть оленю.
Наступного дня я засумнівалась... Пізніше остаточно вирішила, що ті гудзики там "не теє".
Відпорола їх, натомість нашила крижаного бісеру на манжет.
Поки думала, дошила ще трохи хрестиків під "великим пальчиком", бо незашита канва муляла очі.


Незручно вишивати на готовому виробі, та що поробиш, я намагалась охайно.
( Нещодавно, винятково для таких нервових процедур я придбала бавовняні господарські перчатки, звичайнісінькі, світлі.  Бо коли зшиваю таку дрібноту,  аж упріваю від старанності і хвилювання. А коли я ще й думаю про це, долоні упрівають мабуть ще дужче.  =0   Цього разу бавовняні  перчатки на руках стали мені у нагоді, і дуже полегшили моральний стан під час збирання рукавичок. )
Ззаду використала одну і ту саму тканину:


З технічних подробиць: одну з рукавиць зшивала з вивороту і потім вивертала; інша зшита за допомогою біскорнюшного шва без всіляких вивертань, і цим способом, в принципі , теж задоволена. Всередині - "внутрішня рукавичка" з флісу.

Питання ґудзика виникло і у другій рукавиці. Згідно інструкціі, рекомендована  тканина 10ct, ґудзики 1/4 дюйми. У мене канва 14ct (себто рукавички менші), а найдрібніший мій перламутровий ґудзик  навпаки, на 1-2 мм більший ніж треба. Пропорції не такі :/ Тулила я його.. І не тільки його... І навіть бісеринку прикладала, але вона виглядає як одна з тих горошин навколо квітки.



До речі, тут видно, що я таки завершила мою першу шапку. Вона не бездоганна, і я врахую всі її недоліки на майбутнє. Хоч навчилась їх робити, до цього думала, що треба  обов'язково в'язати  по колу, наче шкарпетку.  Що ви хочете, новачок у в'язанні...


 Вирішила остаточно, що з гудзиком в принципі прикольно, але без нього мені трішечки більше подобається :)


Можна вважати, що рукавичкова колекція виросла ще на дві штуки. Здається, ці дві - найулюбленіші, через оці м'якенькі барви ниток.


4 коментарі:

  1. Две красавицы!!!! Я с них тоже начинала вышивать варежки :))))) И тоже над пуговками голову ломала!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо!
      У них такие спокойные нордические цвета, даже не поворачивается язык назвать их новогодними, ведь новогоднее обычно яркое. Они просто зимние..

      Видалити